Pradžia
Pradžia

Jaunimo Europos komanda kviečia prisijungti naujus narius

Iki rugsėjo 11 d. Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje aktyvius ir Europos Sąjunga besidominčius jaunus žmones (16–29 metų) kviečia išreikšti norą prisijungti prie Jaunimo Europos komandos. Naujai atrinkti nariai prisijungs prie jau veikiančių komandos narių. Visi komandos veikloje dalyvaujantys jauni žmonės yra savanoriai, jų kadencijos trukmė – dveji metai.

Jaunimo Europos komandos (JEK) nariai savo mieste ar regione su bendraamžiais dalijasi savo žiniomis apie Europos Sąjungą ir jos teikiamas galimybes. Jų veikla apima pamokų, diskusijų, debatų, protų mūšių ir panašių iniciatyvų organizavimą. Komandos nariai veda užsiėmimus apie Europos Sąjungą mokyklose, bibliotekų ir nevyriausybinių organizacijų renginiuose. Žinomiausi projektai, prie kurių organizavimo savo miestuose prisideda JEK nariai – protų mūšiai „Europrotai“, žinių apie ES tikrinimo projektas „Europos egzaminas“, stalo žaidimo „Europa“ turnyrai, Europos dienos šventės.

Jaunimo Europos komandos nariai dalyvauja Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje organizuojamuose susitikimuose, mokymuose, gauna pagalbines komunikacijos priemones. Aktyviai veikiantys JEK nariai turi galimybę išvykti į pažintinį vizitą į ES institucijas Briuselyje.

Buvę JEK nariai teigia, kad veikla komandoje jiems suteikė renginių organizavimo ir viešinimo, kalbėjimo prieš auditoriją, bendradarbiavimo su įvairiais partneriais įgūdžių. „Laikas, kurį praleidau būdama JEK prabėgo itin greitai, tačiau neapsakomai įdomiai ir naudingai. Paskaitos, konferencijos, projektai, kelionės, konkursai, naujos pažintys ir draugai – visa tai sutelpa į tris raides – JEK. Linkiu kiekvienam motyvuotam jaunuoliui pagalvoti apie galimybę prisijungti prie JEK'ų šeimos ir pakeisti savo įprastą gyvenimo ritmą bei atrasti save iš naujo“ – teigė Dobilė Minkutė, JEK alumni narė, šį rudenį pradėjusi tarptautinės teisės studijas prestižiniame Marselio universitete Prancūzijoje.

Visi, susidomėję galimybe tapti Jaunimo Europos komandos nariais, iki 2014 metų rugsėjo 11 dienos kviečiami registruotis adresu http://bit.ly/jekatranka. Atrinkti kandidatai bus pakviesti dalyvauti mokymuose, kurie vyks spalio 8–12 dienomis. Atrenkant komandos narius atsižvelgiama, kad būtų vienodai atstovaujamos lytys ir amžiaus grupės, JEK nariai būtų tolygiai išsidėstę visoje Lietuvoje.

Daugiau informacijos: http://ec.europa.eu/lietuva/news_hp/news/19082014_jaunimo_europos_komanda_lt.htm

Spaudos ir informacijos skyrius
Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje
Gedimino pr. 16, LT-01103 Vilnius
Tel: +370 5 2313186, fax: +370 5 2313192

Komentarai

{{msg}}

Vardas
El. paštas
Komentaras

Ačiū, komentaras bus matomas kai administratorius jį patvirtins.
{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}