Pradžia
Pradžia

Marijampolės krašto skautų žiemos sueiga

Nei čia šalta, nei čia balta, tačiau toks yra vasario 14-15 dienomis Kalvarijos gimnazijoje vykusios Marijampolės krašto skautų sueigos pavadinimas - „Šaltibalčiai -2014“ .Todėl kad dabar žiema ir todėl, kad tradicines skautiškas žiemos sueigas skirtingose mokyklose  jau daugiau kaip 10 metų organizuoja Marijampolės moksleivių kūrybos centro skautai.  Šiemet atvažiavo skautų draugovės iš  Marijampolės Rygiškių Jono gimnazijos, Marijampolės R. Stankevičiaus ir „Šaltinio“ pagrindinių  mokyklų, „Saulės“ pradinės m-klos, Igliškėlių pagrindinės  mokyklos. Sulaukėme skautų  iš   Kazlų Rūdos, Pilviškių, Vilkaviškio, Šakių, Kybartų, Griškabūdžio. Gausiausias būrys  pačių  kalvarijiečių -svetingosios Kalvarijos gimnazijos šeimininkų. Susirinko netoli  pusantro šimtų   įvairaus amžiaus vaikų - nuo pradinukų  „vilkiukų“ iki skautų vyčių.

Taip jau sutapo, kad sueigos programą  lėmė dvi datos- vasario 14-oji ir Vasario 16-oji.

Todėl be tradiciškai vedamų skautiškų gebėjimų mokymų- mazgų rišimo, skautiškos simbolikos ir ženklų pažinimo, rikiuotės, pirmosios pagalbos suteikimo žinių, žaidimų ir dainų mokymosi, buvo  ir Kupidonas, dalinantis širdeles, ir „Meilės paštas“. Vakaro programos, „Laužo“, tema –legenda apie Jūratę ir Kastytį su gera pabaiga- Perkūnas buvo nugalėtas, o Kastytis vedė Jūratę ir toliau laimingai gyveno.

Antroji sueigos diena didžiąja dalimi skirta Vasario 16-osios dienai paminėti.

Iškilmingą rytinę rikiuotę pradėjome Lietuvos Respublikos himno giedojimu. Po raportų klausėmės Kalvarijos skautų parengto meninio montažo, skirto valstybingumo dienai pažymėti,  atspindėjusio Lietuvos istorinę raidą, dainavome patriotines dainas. Po to gaminome  didžiulę trispalvę Lietuvos vėliavą- kiekvienas sueigos dalyvis išsikirpo raudoną, žalią arba geltoną  širdelę ir priklijavo prie medžiagos.

Perskaičius šį rašinėlį galima pagalvoti: „na, renginukas ir tiek“. Tačiau yra daug nematomų dalykų, kuriuos pajausti galima tik būnant čia, kartu, sueigoje. Tai aura, dvasia, kurią sukuria brolių ir sesių būvimas kartu, laikantis ir puoselėjant skautiškas tradicijas, perduodant jas iš kartos į kartą.

Šaunios patyrusių skautų uniformos, naktiniai jų pokalbiai, skautai-vyčiai su savo  lazdomis, bendra malda susikabinus rankomis prieš valgį ir einant miegoti, vieningas ir galingas skambesys giedant himną-štai kas „veža“ skautuose, skatina didžiuotis savo organizacija, papildo mūsų gretas naujais nariais.


Moksleivių kūrybos centro metodininkė,
Pal. J. Matulaičio  draugovės draugininkė
Audronė Levickienė

Komentarai

{{msg}}

Vardas
El. paštas
Komentaras

Ačiū, komentaras bus matomas kai administratorius jį patvirtins.
{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}