Pradžia
Pradžia

Suvalkijoje - jaunųjų policijos rėmėjų stovykla 2015

Suvalkijoje - jaunųjų policijos rėmėjų stovykla 2015 

Rugpjūčio 10-12 dienomis Marijampolės apskrities vyriausiais policijos komisariatas (toliau – Marijampolės apskr. VPK) Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariatas

 „Gintaro poilsiavietėje“  organizavo jau tradicine tampančia Jaunųjų policijos rėmėjų stovyklą, į kurią susirinko 20 jaunųjų policijos rėmėjų iš Marijampolės savivaldybės.

Stovyklos programą rengusios ir įgyvendinusios bei kartu su jaunimu ir pagalbininkais, vyresniaisiais policijos rėmėjais stovyklos ritmu gyvenusios bendruomenės pareigūnės Akvilė ir Edita siekė, kad jaunieji policijos rėmėjai labiau sustiprintų komandinio darbo įgūdžius, įgytų žinių apie sveiką gyvenseną, išmoktų tolerancijos, bendravimo, saviraiškos, susirastų naujų draugų, pagerintų fizinį pasirengimą, ugdytų drąsą, ryžtą, išmoktų orientuotis netikėtose situacijose,  kad vaikai įgytų žinių, kurios ateityje padėtų apsispręsti renkantis policijos pareigūno profesiją

Siekiant, kad stovykloje praleistas laikas būtų turiningas, įsimintinas bei įdomus, jauniesiems policijos rėmėjams buvo pristatyta policijos profesija – parodyti policijos  kinologo ir jo dresuojamo tarnybinio šuns sugebėjimai, pademonstruotos kriminalistinių tyrimų skyriaus specialisto darbo subtilybės, suteikta galimybė visiems norintiems pasimatuoti specialiąsias priemones, kurias policijos pareigūnai naudoja atkuriant viešąją tvarką masinių neramumų ar metu.  Stovyklautojams buvo surengtos šaudymo iš pneumatinio ginklo varžybos, jie dalyvavo Marijampolės savivaldybės visuomenės sveikatos biuro parengtoje programoje bei jogos užsiėmimuose, stebėjo Marijampolės apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos gelbėtojų parengtą programą, dalyvavo daug ištvermės pareikalavusiame Lietuvos Šaulių sąjungos Kalvarijos skyriaus parengtame naktiniame žygyje aplink Jurgežerių ežerą.

Estafetės, maudynės, tinklinio, krepšinio, virvės traukimo varžybos, Marijampolės aikido aikikai mokyklos “Aikivaras” rytų kovos menu programa, komandinės orientacinės varžybos, diskoteka ir daug kitos įdomios veiklos leido jaunuoliams smagiai leisti laiką net rekordiškai karštomis vasaros dienomis.

Prieš stovyklos uždarymą dalinant stovyklautojams atminimo dovanas Marijampolės apskr. VPK  viršininko pavaduotojas, atliekantis viršininko funkcijas Harimantas Poškevičius  pasidžiaugė iniciatyviu ir aktyviu jaunimu, linkėjo, kad jaunuoliai puoselėtų draugiškus santykius, neprarastų užmegzto ryšio net pasibaigus stovyklai ir kad jų, kaip jaunųjų policijos rėmėjų vykdoma veikla ateityje padėtų jiems siekiant užsibrėžtų tikslų.

Stovyklos uždarymo metu gitaros fone skambėjo pirmą kartą sukurtas stovyklos himnas, kurio autoriai patys stovyklautojai.

Šiemet stovykla buvo finansuojama iš Marijampolės savivaldybės skirtų lėšų, todėl joje dalyvavo tik šioje savivaldybėje gyvenantys jaunieji policijos rėmėjai. Stovyklos organizatoriai tikisi, kad kitais metais pavyks gauti ir papildomą finansavimą ir į stovyklą bus galimybė pakviesti visų Marijampolės apskr. VPK veiklos teritorijoje esančių savivaldybių (Kalvarijos, Kazlų Rūdos, Vilkaviškio r., Šakių r. ir Jurbarko r.) jaunuosius policijos rėmėjus. 

 

Marijampolės apskr. VPK informacija

Komentarai

{{msg}}

Vardas
El. paštas
Komentaras

Ačiū, komentaras bus matomas kai administratorius jį patvirtins.
{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}