Pradžia
Pradžia

Dėl būsto pritaikymo neįgaliems vaikams su sunkia negalia

Dėl būsto pritaikymo neįgaliems vaikams su sunkia negalia

Informuojame, kad, vadovaujantis Šeimų, auginančių vaikus su sunkia negalia, socialinio saugumo stiprinimo pritaikant būstą ir gyvenamąją aplinką 2018 metais tvarkos aprašu, patvirtintu Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministro 2018 m. liepos 11 d. įsakymu Nr. A1-360 „Dėl Šeimų, auginančių vaikus su sunkia negalia, socialinio saugumo stiprinimo pritaikant būstą ir gyvenamąją aplinką 2018 metais tvarkos aprašo patvirtinimo", Marijampolės savivaldybės administracijos 119 kab. priimami prašymai pritaikyti būstą neįgaliems vaikams su sunkia negalia.

 

Laisvos formos prašymą pritaikyti būstą gali pateikti vienas iš tėvų, globėjas (rūpintojas) ar gyvenamosios vietos savivaldybės socialinis darbuotojas. Prašyme turi būti nurodyta, kad neįgalaus vaiko atstovas pagal įstatymą sutinka leisti savivaldybės administracijai naudoti neįgalaus vaiko duomenis, susijusius su būsto pritaikymo organizavimu. Pareiškėjas taip pat turi patvirtinti, kad nėra pateikęs kito prašymo pritaikyti būstą tam pačiam neįgaliam vaikui.

 

Išsamią informaciją apie reikiamus pateikti dokumentus bei būsto pritaikymo sąlygas rasite adresu:

 https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/de3feec084e111e8ae2bfd1913d66d57.

 

Atkreipiame dėmesį į šių metų naujoves:

  1. būstas ir aplinka gali būti pritaikoma visiems vaikams, turintiems sunkią negalią (slauga nėra būtina);
  2. Šeimoms yra galimybė įsigyti sensorikos priemonių, t.y. visko, kas sunkios negalios vaikams gali palengvinti sensorinius, fizinius ar emocinius poreikius. Tai gali būti pasunkintos antklodės, liemenės,  batutai, sūpynės, hamakai, kamuoliai ir pan. Šioms priemonėms įsigyti yra būtina gydytojo pažyma (forma Nr. 027/a, kad vaikui su sunkia negalia reikalingos sensorinės pagalbos priemonės).

Įvairių sensorinių priemonių galima pamatyti techninės pagalbos įmonių interneto tinklapiuose, pvz. http://www.slaugivita.com/index.php?route=product/category&path=128; http://www.teida.lt/Reabilitacijai/Sensorikai/

 

Prašymai pritaikyti būstą neįgaliems vaikams su sunkia negalia priimami iki 2018 m. rugpjūčio 17 d. Savivaldybės administracijos 119 kab. (J. Basanavičiaus a. 1). 

Informacija teikiama tel. (8 343)  90 095, el.p. alma.stuopiene@marijampole.lt, soc.apsauga@marijampole.lt. arba atvykus į Savivaldybės administracijos Socialinių paslaugų skyrių.

 

 

Marijampolės savivaldybės administracijos
Socialinių paslaugų skyrius

 

Komentarai

{{msg}}

Vardas
El. paštas
Komentaras

Ačiū, komentaras bus matomas kai administratorius jį patvirtins.
{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}