Pradžia
Pradžia

Telefono numeris 112 nuo 2019-07-01 vadinamas skubiosios pagalbos tarnybų tel. numeriu 112

Telefono numeris 112 nuo 2019-07-01 vadinamas skubiosios pagalbos tarnybų tel. numeriu 112

Vidaus reikalų ministerija informuoja, kad nuo 2019 m. liepos 1 d. telefono numeris 112 turi būti vadinamas skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112. Skubiosios pagalbos tarnybomis yra įvardijamos policija, priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, greitosios medicinos pagalbos tarnyba ir aplinkos apsaugos pajėgos.

Bendrosios pagalbos centras ir pagalbos tarnybos veikia pagal tarpusavio sąveikos sutartis, kuriose nustatyta, kokio pobūdžio pranešimai yra priimami ir perduodami pagalbos tarnyboms. Kaip rodo statistiniai duomenys, netiksliniai skambučiai sudaro apie trečdalį visų atsakytų skambučių. Jie ne tik užima linijas ir trukdo prisiskambinti žmonėms, kuriems tuo metu iš tiesų reikia pagalbos - į netikslinius skambučius atsiliepę operatoriai ir toliau gaišta laiką, bandydami išaiškinti žmonėms, kur reikėtų kreiptis dėl jiems rūpimų klausimų. 

Todėl primename gyventojams, kad skubiosios pagalbos telefonu 112 skambinkime tuomet, kai reikalingos policijos, priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų, greitosios medicinos pagalbos tarnybos ar aplinkos apsaugos pajėgos.

 Vidaus reikalų ministerijos informacija 

Komentarai

{{msg}}

Vardas
El. paštas
Komentaras

Ačiū, komentaras bus matomas kai administratorius jį patvirtins.
{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}