Pradžia
Pradžia

Vyko skubus Marijampolės savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos posėdis dėl pasireiškusio afrikinio kiaulių maro

2019 m. birželio 11 d. skubiai sušaukta Savivaldybės ekstremalių situacijų komisija, vadovaujama Administracijos direktoriaus Karolio Podolskio, aptarė savivaldybės teritorijoje iškilusią grėsmingą situaciją dėl pasireiškusio afrikinio kiaulių maro. Birželio 10 d. buvo nustatytas pirmasis židinys Šunskų sen. Tursučių kaime, kur nuo šios pavojingos ligos nukentėjo smulkus kiaulių ūkis. Posėdžio metu Marijampolės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Gediminas Gvazdaitis informavo, kad „Dėl karštos oro temperatūros virusas tapo klastingesnis ir pradėjo plisti į ūkius". Priežastimi jis įvardijo ir kiaules laikiusio gyventojo neatsakingumą ignoruojant biologinės saugos reikalavimus. Ūkyje buvo atlikta pirminė dezinfekcija, kiaulės nugaišintos, užkastos.

Posėdžio metu buvo nutarta:

1) Marijampolės valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai informavus apie nustatytą afrikinio kiaulių maro židinį, Marijampolės savivaldybės administracijai operatyviai organizuoti materialinių išteklių pasitelkimą ir gyventojų informavimą per GPIS sistemą ir kitas gyventojų informavimo priemones;
2) Marijampolės valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai parengti informaciją apie įvykį visuomenei, kurią išplatins Marijampolės savivaldybės administracija.

Marijampolės savivaldybės administracijos
Bendrųjų reikalų skyriaus vyriausioji
civilinės saugos specialistė Raimonda Zaparackienė

Komentarai

{{msg}}

Vardas
El. paštas
Komentaras

Ačiū, komentaras bus matomas kai administratorius jį patvirtins.
{{comment.name}} {{comment.time | u2date : 'yyyy.MM.dd'}}
{{comment.comment}}